Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2013

Celebrate Besday Nabeela ke 3 di Taska Permata Kemas

Salam,
Hari ni baby dlm tummy mummy dh 38 weeks+3 hari...huhu...sgt le sabor mummy mnunggu kelahiran ank dr syurga ni..krna contraction kerap blaku skrg..tp msh lom bg sbrg tanda yg mbolehkn mummy msk LR!! huaaargh! Dugaan sungguh laa..
Dikesempatan ini mummy pon mngambil cuti rehat spy dpt mnenangkn dri dr stress d tmpt keje dsbg tetapi smpt mluangkn masa utk mnyambut besday nabeela yg ke 3thn di Taska Permata Kemas Sagil... ;)
Sattt..mummy upload moment nabeela wif kwn2&adik deera...
Apa2 pon mumy hrp ank2 mumy happy..selagi ada umur&d murahkn rezeki..mumy akn stsa smbt hari kelahiran ank2 mumy..dan mngingatkn mummy saat2 mummy mlahirkn ank mumy ke dunia ;)
Love U All;
Mummy nab&deera

Masih menanti....

Salam ahad ;)Hari ni..kandungan mummy berusia 37 minggu + 7 hari...esok appoinment kt KKIA.Smlm mumy dh 'exercise' kt MP mlka..arini mummy bcdg nk bwk ank2 'merayap' kt pasar tani & psraya dkt2 cni jek...
Contraction tiap2 ari mst ada..tp 1-2x je...Pinggang ni mmg kerap sakit...tp lom ada tanda2 spt 'show' darah atau air ketuban pecah atau sakit contraction yg jeda masanya tetap.So mumy masih menanti dan terus menanti 'the right time'...mnataw mggu 38 ke...mcm kakak 1st dia =)
Atau mmg baby nk kasi mumy cuti raya 1 mgu++ ?? heehee..klu mumy bsalin lps 10 hb..pas raya seminggu bru naik keje..syok jgk.X pyh apply cuti raya! (actually mumy d benarkn bcuti hanya 60 hari shj..sbb kna bg 'laluan' kt opismate yg nk due bsalin bln 8 :( Redha jelah kiah oiiit.. Ada kuota 90hari~ lg 1 org :p Tp kita smpn utk 5-6 thn lg..bole???
Ok..nt kte cite2 lg...klu dh bsalin..mumy update cite in LR.Leh x???Ok..thnx for reading..Mummy nk outing dgn ank2... daaaa~…

Tolong jangan jaga tepi kain orang lain...Bole x?!

Salam,
Panas btol hati aku arini...mmg EMO sesgt.. apa masalah diorg kalau aku masuk lewat ke pejabat (sbb hantar anak ke taska) dan keluar awal.. (sbb amik anak dari taska) aku tau la tentang INTEGRITI penjawat awam tu sume..tp masalahnya korang mcm 100% loyal! Korang pon ada buat..walaupon x selalu mcm aku.Aku terpaksa laa! Bukan aku nak sangat..aku xnak menyusahkan mak aku..tu pon dorang ada mengata kata aku menyusahkan mak aku jaga anak2 aku..Si mengata ni pon x sedar dia pon kena kutuk! Suuuuuuuuuuuuudah la...Org A mngata orang B..kang orang B jumpa orang C mengata orang A plk.. Sume xde keje lain..mengumpat orang jek.Jaga hal peribadi ko sendiri sudah..aku wat keje aku sampai setle..klu x setle pon xde kena mngena dengan korang...KENAPA KORANG NI MENYIBUK SANGAT HAL ORANG LAIN hah? buat jela keje korang.... xpayah nak menilai & pertikai buruk baik orang... Yg layak pertikai bukan ko pon..Ok, mulai saat ni..aku akan mtk kebenaran dr Bos utk keluar setiap hari hantar dan jemput…

Already 37 weeks!!!

Alhamdulillah.....



Ayat pertama yg mummy nak ucapkan sekarang adalah..."ALHAMDULILLAH"..sebab dah berjaya melalui beberapa fasa mengandung kali ini dgn selamat walaupon berbagai dugaan terpaksa dilalui..Sekarang tgh menunggu lebih kurang 1-2 minggu lg utk masuk 'labour room' =)
Trimester pertama...
Sume ok..Alhamdulillah..berjalan lancar...takde masalah mabuk cuma selera makan menjadi2...
Trimester ke 2... Sgt2 mencabar ble kena 'conjuctivitis' (sakit mata daa) pastu ada la batuk,selesema..demam..terpaksa telan ubat2 yg disyorkan doktor..risau mmg risau..tp mkn dlm dos yg sedikit (jika perlu jek)
Trimester ke 3... Mula dah..kena simpul biawak kt lutut..kerap pening kpala (kronik sampai loya2) dan contraction bermula sejak 34 minggu..tp blom ada tanda2 nak bersalin.Sakit kejap2 ble bwk berehat..dia berhenti. Yg paling membimbangkan sekarang ni kena batuk yg kuat &selesema...mummy kena la cari penawar 'asli' spt mkn madu & jus delima..slain tu gula2 be…