Skip to main content

Luahan rasa hari ini...T_T

Salam,

Aku x takut utk post ttg rasa kecewa hari ni...sbb aku tau 'mrka' x kisah pon ttg aku & mslh dri aku..Slma ni aku pndm prasaan...ble d tanya, jwpnnya ttp aku yg slh.. Ya! mmg btol..rasa terpinggir ni aku buang jauh2 ble duk bersama2.Aku sntsa berfikiran positif..x mau layan sgt prasaan 'emosianal' ni!! (lebih2 lg ble dh 'berisi' lg kn?)

Aku mmg suka bkawan tp, perangai aku skrg..aku x suka 'bermesyuarat' xttu hala.Phm dak? Susah jgk nk ckp..kang aku ckp aku x suka bersembang..org kata aku 'anti-sosial' plk..bkn mcm tu..Maksud aku..aku lbh suka menyelesaikan kerja2ku/mslh peribadiku dahulu drpd duk smbg 'cari jln penyelesaiaan' sampai ke sudah..xtaw ble selesai.Tu yg nmpk aku ni x suka campuq dgn org kt sni.Actually lina yg dulu & lina yg skrg ada skit berbeza..klu dlu lina suka duk ber'klik'..geng2 mst ada plg koman 3 org..tp ble dh mngkt dewasa ni..rasa dri lbh INDEPENDANT dan x plu ikut apa org lain nk wat@pegi..I can go by myself & I can do it by myself (bkn sombong taw..ada pkra yg kita plu bkerjasama) Tu yg rasa lain.But somehow, kita plu ubh cara kita..revolution ckit..X perlu bergantung pd org lain..Cba lakukn sesuatu dgn kpuasan dri sdri..Mgkn itu yg terbaik utk dri aku.X pe la, yg pntg aku x mau dgr org 'kondem' aku..Dorg nk 'kondem' blkg2..lantak la haiii... Jnji x sampai kt tlinga aku kan???

Memang kenyataan hidup skrg..klu kita x cari kawan..kawan x mai kt kita...tp aku ramai jek kwn..dlm Fb & luar FB... So,x jd mslh...'BESTIES LIST' aku pon lebih dr 5 org WHAT?! (bkn nk bangga..tp dorg ni la..yg sehati sejiwa dgn aku..hikhikhik..) Btol ckp 1 of my fwen...kita xkan jumpa BFF dimana2 shj kita nk..bkn sume org bole share ssh & sng kita bersama.Tabahkn hati, kuatkan semangat ye mumy...fokus tujuan asal anda..'achieve ur life target'..tu yg penting..yg lain2 x pntg...Itu semua sekadar ujian @ IKLAN cm kt tv tu je..seketika shj..they comes n go...Lalala~ Be happy for myself n my family #kata2semangatutkdrisdri#

~Mummynab&deera~

Comments

Popular posts from this blog

TIPS LEGAKAN SAKIT TEKAK AKIBAT SELESEMA

Assalamualaikum,

Sokk sekk sokk sekk sokk sekk..hmmmmmmmh....[selesema daaa]

Dah seminggu kot menghidap selesema [org kata selesema juga slh satu cara penghapus dosa2 kecil..kalau kita bersabar la] Kali ni, kami sekeluarga diserang virus selesema + batuk serentak.. yg lbh parah ble mak & husben 'jatuh' demam...bole gtu ayat??? Aku demam gak..tp 1 mlm jek..

Dari hari Rabu minggu lps sampai arini... mula2 sakit tekak jer...Perit sgt ko.. gigih...aku meng'google'..tips2 melegakan sakit tekak...

Antara tips mudah yang boleh diamalkan untuk melegakan sakit tekak dan batuk selain dari mengambil ubat batuk yang diambil di klinik/farmasi adalah :

1) Air limau + Madu – Ambil segelas air suam dan campurkan dengan perahan jus limau nipis. Tambahkan sesudu kecil madu lebah. Kalau dapat madu lebah yang ori tu lagi bagus. Amalkan minum air limau ni 3 kali sehari.

2) Asam Jawa – Campurkan satu sudu asam jawa ke dalam segelas air. Kacau dan biarkan seketika kemudian tapiskan. Minum …

Jangan lupa singgah makan di Ledang a.k.a Tangkak

Assalamualaikum,

Kami sekeluarga bukan la jenis suka makan luar..tapi sejak 4 tahun menetap di daerah Ledang ni, aku 'spot' beberapa gerai makan 'especially' waktu sarapan dan minum petang yang memang famous amos lar. Feberet kami laki binik minum petang @ 'mengeteh' bersama...

Kalau lalu Tangkak waktu pagi.. korang akan perasan ROTI CANAI TERBANG berhampiran surau anjung batu. Selepas exit tol tangkak.. kalau ke arah pekan tu sebelah kiri driver. Heee.. memang mabeles roti canai dorang. Sampaikan sesape yang menginap di Mawwadah Inn pon akan dapat token sarapan pagi kat situ.

Nasi Lemak Ayam berempah pulak kat depan SMK Tun Mamat di kedai makan 'PELADANG' kitorang panggil.. memang sodap! Tapi awal pagi lar.. kalau korang singgah kul 9-10 memang dapat saki baki rempah jer. Hikhik.. Nak2 kalau hari bekeje.. memang la cepat lakuuu.

Jom menge'teh' petang2... balik opis kalau ada masa.. singgah kedai mak teh.. berhampiran SMK TUN MAMAT jugak. Keda…

Rumah Peranginan Persekutuan - Federal Villa, Langkawi

Salam,
Hari ini mumy nak bagi sedikit info...mumy ni kalau bab bercuti semua nak berbajet! Janji bole jalannn..haahaa..tiket flight+hotel x sampai RM1,000 kott..So kesimpulannya, nak bercuti2 x semestinya kena ada banyak duit.. Yang penting bijak mengurus bajet yang ada..Hati mesti kena happy & tujuan utama  bercuti adalah untuk 'release tension'!!! huuhuu...
Kat sini mumy nak tunjuk korang hotel yang mummy check in @ Langkawi..khas utk kakitangan kerajaan..Jgn sia2kan kemudahan yang ada...Log on website nih : 
http://peranginan.bph.gov.my/

Di atas serba ckit, gambar2 yang di ambil ketika berada di Federal Villa...kadar yang dikenakan memang amat berpatutan.. so, ape kata korang cuba mohon kalau ada 'planning' nak bercuti di langkawi =)
Jenis2 bilik & Kadar utk semalam :- Bilik Suite RM 132.00
Bilik Deluxe RM 77.00
Bilik Standard RM 55.00

Beralamat di : Lot 1698, Pantai Tengah, Mukim Kedawang, 07000 Pulau Langkawi, Kedah Yang penting....kita ENJOY!
Mumy nab&…