Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2012

Menjelang hari raya.............

Salam,

Hari ni adalah hari ke 29 umat Islam berpuasa...Alhamdulillah..smoga kita dpt mengakhiri ibadat puasa serta meraikan hari kemenangan keesokan harinya dgn penuh rasa kesyukuran ke hadrat Ilahi...

Aiyaaa! ayat mumy..dasat siottt...

Ok..mumy bkn de idea sgt nak menulis pagi2 ni...Mumy just nak ceciter kosong..Kelmarin, hari khamis ptg sblm berbuka..kami dah sampai Segamat...sempat lagi berdating dgn en hubby tgk mid nite movie EXPANDABLE2 kt LFS One Segamat..huuhuuu...

Keesokan paginya, kami sekeluarga merempuh bandar yg JEM...adoiii aiii...Wpon blum 'semua' org Segamat pulang...(iye2 je aku ni) tp bandar segamat sibuk semacam! Tp every year mmg camni....mana2 tmpt camtu kan? Arini last puasa...Sok hari raya..mst ramai yg  mncari sayur segar,daging segar, ayam segar....ketupat segera..sarong ketupat..santan segar dsbgnya....

Semalam smpt gak aku meredah Ariani...SALES giler r! skrg dh turun hga..paling murah RM18-50..tp yg mahal2 tu ttp adoooo..aku memborong 4 helai shj utk had…

Raya Datang Lagi.....

Salam,
Dah mcm tajuk lagu raya..title post mummy kali ni..
Syukur Alhamdulillah..kerana kita masih dipanjangkan usia, dikurniakan kesihatan & diberi kesempatan sekali lagi untuk menempuhi bulan yang penuh rahmat ini iaitu bulan Ramadhan dan beberapa hari saja lagi... Syawal akan menjelma.Syukur Ya Rabbi! Semoga amal ibadat kita sepanjang Ramadhan ni akan diterima oleh-Nya.
Tahun 2012 merupakan tahun ke 4 beraya sebagai seorang isteri...Tahun pertama ialah tahun 2009..masa tu baru 5 bulan (lbh kurang) mendirikan rumah tangga bersama suami tersayang...Razman Bin Rahmad. Tahun 2010 tahun pertama meraikan raya sebagai seorang ibu..baru abis pantang masa tu..baby pon baru 2bulan+ Tahun lepas pengalaman baru wat mumy kerana kali pertama x merasa pakai baju kurung di hari raya..pasal mumy mengandung anak ke2 masa tuh...Masa tu mmg xde feel nak raya..Just bli baju jubah siap 2 helai.Puasa pon larat x larat..huuhuu..Baju mak mertua pon xdak bg..Baju anak just 2 helai, baju husben pon x be…

Menu berbuka puasa kami..

Salam blogger,
Mumy duk belek2 gambar menu2 berbuka puasa kami sepanjang minggu lps..stp menu ada kenangan tersendiri..
Alhamdulillah..Atas kurniaan rezeki yg d berikan oleh Allah..Bersyukur la..kita ada byk mknan utk di nikmati d bulan yg mulia nih..so,harap2 mknan yg di masak atau d beli tdk berlebihan dan tidak terbuang begitu shj.Mcm mumy..klu masak TERlebih..mumy akan bg jiran2 berhampiran umah..Slalunya jiran dpn umah la yg sgt "sweet" dgn kami.Mereka mmg terlampau baik dgn kami.Lg sedih sok klu kna pindah umah baru.. :'(
Ok2..jom 'cuci mata'..hukhuk..Jgn telan air liuq..kang kurg pahala puasa..aku x bermaksud begitu yer.Huhuh..






Mumy nab&deera ;))

Misi mencari tudung...RAYA 2012

Salam,


Mumy bru pas bersahur..dgn family..sambil direct feed adik ni..sambil mumy online...huuhuu
Mumy sedang ber'chit chat' dgn seorang spupu mumy yg 'gila' tudung fareeda..aku dok pk..tudung ape yg sesuai utk aku pakai Raya tahun ni..Jika d pnjgkan usia..sht tubuh badan..Amin..


Sekarang ni mcm2 jnis tudung/hijab ada.. kt pasaran..da shawl&scarf... dan yg cara memakai pon ade 'nama' tersendiri...Hana tajima la.. macam2 lg..tgk je kt u-tube.Nama tudung pon pelbagai..sblm ni mumy peminat Ariani..memang semua koleksi Ariani...x reti pilih tudung lain.Sbb mumy rasa Ariani berkualiti dan sedap diipakai.Sekarang dah x up todate lg..mumy kena cari pembaharuan..kena ubah fesyen...Hai, jd org pempuan..bab tudung pon kna update taw!


Setakat ni mumy dah kirim shawl dgn spupu yg dok kt kl...dan bawal 2 tone..xtau la mcmana nk memakainya nanti.. In progress...order Fareeda..klu la ada warna 'idaman'...kalau ada..klu xde...dok diam2.Pakai je ape yg ade..


Nantikan pem…