Skip to main content

:: Si adik manis yang tersayang ::

Salam,


Sebelum mumy nak citer tentang nabeela yang kini berusia 2 tahun..mumy kena berlaku adil..sebab adik pon anak mumy jugak..


Adik baru je bangun tido..kena kejut dengan kakaknya..baik je bangun tido.. tersengih2..manisss je muka senyum nampak 'lesung pipit'! Adik sekarang berusia 8 bln 28 hari...lg 2 hari genap la 9 bulan.Perkembangan adik sekarang..dia dah merangkak, dah mula berdiri&berpaut cuba nak memapah dan dah ade 4 batang gigi.Kakak dulu 6 bulan dah tumbuh gigi..tapi kakak merangkak lambat..seingat mumy bulan ke 10 'plus'..Org lain dah berjalan kott?!


Mumy takde niat nak wat 'comparison' sebab setiap anak adalah individu dan mereka ada kelebihan masing2. Tapi si kakak ni bercakap awal..Baru umur 1 tahun 'plus'..macam2 patah perkataan dia dah sebut.Mumy dan dady jangkakan adik akan berjalan lebih awal dari kakak.Takpe, yang penting anak2 mumy membesar dengan sihat..tu dah cukup wat mumy&dady happy...


Sambil menaip ni..sambil adik memanjat2 mumy..siap kna taip 2x sebab kena 'delete' dengan adik..tu lom kakaknya 'join'..sbb tu mumy malas nak update blog time weekend...sbb jadual harian mumy kalau kat umah mmg pack! Xde masa nak mencoret =))


Ok, let's see..wajah 'baru' nadeera..


Happy besday to kakak!

Nampak x gigi atas saya? de 2 batang..besor pulak tuh..
2 batang kat bawah.. =)

Perangai pon macam2..dah pandai 'demand'...Ok, mumy nak layan anaks2 k.. Selamat tengahari dan selamat berhujung minggu semua..nanti mumy 'update' lagi..


Mumy nab&deera ;-)

Comments

Popular posts from this blog

TIPS LEGAKAN SAKIT TEKAK AKIBAT SELESEMA

Assalamualaikum,

Sokk sekk sokk sekk sokk sekk..hmmmmmmmh....[selesema daaa]

Dah seminggu kot menghidap selesema [org kata selesema juga slh satu cara penghapus dosa2 kecil..kalau kita bersabar la] Kali ni, kami sekeluarga diserang virus selesema + batuk serentak.. yg lbh parah ble mak & husben 'jatuh' demam...bole gtu ayat??? Aku demam gak..tp 1 mlm jek..

Dari hari Rabu minggu lps sampai arini... mula2 sakit tekak jer...Perit sgt ko.. gigih...aku meng'google'..tips2 melegakan sakit tekak...

Antara tips mudah yang boleh diamalkan untuk melegakan sakit tekak dan batuk selain dari mengambil ubat batuk yang diambil di klinik/farmasi adalah :

1) Air limau + Madu – Ambil segelas air suam dan campurkan dengan perahan jus limau nipis. Tambahkan sesudu kecil madu lebah. Kalau dapat madu lebah yang ori tu lagi bagus. Amalkan minum air limau ni 3 kali sehari.

2) Asam Jawa – Campurkan satu sudu asam jawa ke dalam segelas air. Kacau dan biarkan seketika kemudian tapiskan. Minum …

Jangan lupa singgah makan di Ledang a.k.a Tangkak

Assalamualaikum,

Kami sekeluarga bukan la jenis suka makan luar..tapi sejak 4 tahun menetap di daerah Ledang ni, aku 'spot' beberapa gerai makan 'especially' waktu sarapan dan minum petang yang memang famous amos lar. Feberet kami laki binik minum petang @ 'mengeteh' bersama...

Kalau lalu Tangkak waktu pagi.. korang akan perasan ROTI CANAI TERBANG berhampiran surau anjung batu. Selepas exit tol tangkak.. kalau ke arah pekan tu sebelah kiri driver. Heee.. memang mabeles roti canai dorang. Sampaikan sesape yang menginap di Mawwadah Inn pon akan dapat token sarapan pagi kat situ.

Nasi Lemak Ayam berempah pulak kat depan SMK Tun Mamat di kedai makan 'PELADANG' kitorang panggil.. memang sodap! Tapi awal pagi lar.. kalau korang singgah kul 9-10 memang dapat saki baki rempah jer. Hikhik.. Nak2 kalau hari bekeje.. memang la cepat lakuuu.

Jom menge'teh' petang2... balik opis kalau ada masa.. singgah kedai mak teh.. berhampiran SMK TUN MAMAT jugak. Keda…

Rumah Peranginan Persekutuan - Federal Villa, Langkawi

Salam,
Hari ini mumy nak bagi sedikit info...mumy ni kalau bab bercuti semua nak berbajet! Janji bole jalannn..haahaa..tiket flight+hotel x sampai RM1,000 kott..So kesimpulannya, nak bercuti2 x semestinya kena ada banyak duit.. Yang penting bijak mengurus bajet yang ada..Hati mesti kena happy & tujuan utama  bercuti adalah untuk 'release tension'!!! huuhuu...
Kat sini mumy nak tunjuk korang hotel yang mummy check in @ Langkawi..khas utk kakitangan kerajaan..Jgn sia2kan kemudahan yang ada...Log on website nih : 
http://peranginan.bph.gov.my/

Di atas serba ckit, gambar2 yang di ambil ketika berada di Federal Villa...kadar yang dikenakan memang amat berpatutan.. so, ape kata korang cuba mohon kalau ada 'planning' nak bercuti di langkawi =)
Jenis2 bilik & Kadar utk semalam :- Bilik Suite RM 132.00
Bilik Deluxe RM 77.00
Bilik Standard RM 55.00

Beralamat di : Lot 1698, Pantai Tengah, Mukim Kedawang, 07000 Pulau Langkawi, Kedah Yang penting....kita ENJOY!
Mumy nab&…