Skip to main content

Ohh...! my girls are grown up!

Salam....

Sat je kita dah menghampiri bulan Jun 2012..aku x sempat2 nk meng'h~upadate' blog...al~maklum la..Mummy buzy sentiasa...pas satu..satu plan nk di wat..Nk on9 memlm kat umah jgn harap coz 1st..umahku kt Tangkak tu 'line internet' tak berapa memberangsangkan..so,tunggu le blk umah mak di Segamat...bru la dpt on9 sepuas hati..itupon,klu anak2 berkelakuan baik....huhuuhuu..2ndly, mumy klu dah tdokn anak2..jgn harap rajin nak bangun semata2 nk on9..kihkihkih...So,mmg no time lor...

Kurang dari sebulan, mengikut kiraan kalendar masihi..Nabeela genap 2 tahun..Nadeera bulan ni genap 8 bulan.Seronok melihat anak2 membesar depan mata..macam mimpi dlm mimpi kot...Nabeela skrg dah bole jd 'kawan bergaduh' aku...Bila kita tanya...kita bercakap dengan dia..adaaaa je jawapan nya..kadang2 rasa nak tergelak...kadang2 nak marah jadi tak marah...budak2 sekarang mmg bijak..

Si adik Deera pulak..skrg dah laju merangkak...fuh! sat kt pintu bilik air..sat g kt pintu dapuq!!! haruuuuuuu..anak2 mumy mmg x d ajar naik 'walker'..biaq diorang pandai sendiri..Minggu lepas (23.05.2012) pi check up @ KK Payamas...berat adik deera 7.1kg.Ok la tu, sbb adik baby girl..lgpon adik akif..dan yg paling buat mumy happy+bangga...adik masih menyusu badan..dan rezeki ada masih banyak..syukur sgt2...Mumy sangat2 le bersemangat nak ruskan hingga adik berumur 2 tahun. Insyaallah..bak kata kakak...

Scroll down for...pics of my little sweethearts ;-)

on the way blk tangkak..singgah k rnr machap...belanja nabeela BR skali skala...

Waktu pagi mummy nk gi keje..2 org puteri ni masih tdo k..
Piccas anak2 dalam kotak ni...saje mummy dengki diorg...haahaahaa =P 
Diam ckit dok dlm kotak ;-D




Tido tengahari pulak..style mst same!!!

Fesyen ber'klip rambut'...huuhuu



Belajar menabung dari kecik...........

Play time =)


"ops! blum pakai baju..mumy dah suh saya pose!"

Playtime beela @ playground

1st time peluk Kerry kowt?!

Masa ni adik deera baru belajar duduk..adik yang sgt aktif =))


Suka3!!!

Nabeela teman mummy beli breakfast..heeheeh..sempat pose =)

Begitu la....kalau dah berkurun lama x 'h~update' blog..mmg sekoyan la gambar yang haruuuuusssss di 'h~upload'...Especially, gambar anak2 mumy yg sedang membesar ni..gambar mumy..kirim salam je r... huuhuu..

Next saturday..Insyaallah, kita org akan 'fly' ke Langkawi utk Family Holiday.Mumy&dady dah mohon cuti rehat ni..smoga segalanya berjalan lancar..mumy yg berdebar...sbb x penah bwk anak2 mumy jalan naik public transport..ape tah lg..1st ime naik flight dgn anak2..bukan 1org tp 2 org taw!!! 2 tahun lps..berdua jek naik flight =P Hai..mcamana la ghupa mumy&dady 'angkut' brg&anak2...Nasib atok itut skali =)

Jumpa next blog yer..'h~update' gambar cuti2 langkawi pulak ;-P

C ya soon....

Mummy Beela&Deera ;-)

Comments

Popular posts from this blog

TIPS LEGAKAN SAKIT TEKAK AKIBAT SELESEMA

Assalamualaikum,

Sokk sekk sokk sekk sokk sekk..hmmmmmmmh....[selesema daaa]

Dah seminggu kot menghidap selesema [org kata selesema juga slh satu cara penghapus dosa2 kecil..kalau kita bersabar la] Kali ni, kami sekeluarga diserang virus selesema + batuk serentak.. yg lbh parah ble mak & husben 'jatuh' demam...bole gtu ayat??? Aku demam gak..tp 1 mlm jek..

Dari hari Rabu minggu lps sampai arini... mula2 sakit tekak jer...Perit sgt ko.. gigih...aku meng'google'..tips2 melegakan sakit tekak...

Antara tips mudah yang boleh diamalkan untuk melegakan sakit tekak dan batuk selain dari mengambil ubat batuk yang diambil di klinik/farmasi adalah :

1) Air limau + Madu – Ambil segelas air suam dan campurkan dengan perahan jus limau nipis. Tambahkan sesudu kecil madu lebah. Kalau dapat madu lebah yang ori tu lagi bagus. Amalkan minum air limau ni 3 kali sehari.

2) Asam Jawa – Campurkan satu sudu asam jawa ke dalam segelas air. Kacau dan biarkan seketika kemudian tapiskan. Minum …

Jangan lupa singgah makan di Ledang a.k.a Tangkak

Assalamualaikum,

Kami sekeluarga bukan la jenis suka makan luar..tapi sejak 4 tahun menetap di daerah Ledang ni, aku 'spot' beberapa gerai makan 'especially' waktu sarapan dan minum petang yang memang famous amos lar. Feberet kami laki binik minum petang @ 'mengeteh' bersama...

Kalau lalu Tangkak waktu pagi.. korang akan perasan ROTI CANAI TERBANG berhampiran surau anjung batu. Selepas exit tol tangkak.. kalau ke arah pekan tu sebelah kiri driver. Heee.. memang mabeles roti canai dorang. Sampaikan sesape yang menginap di Mawwadah Inn pon akan dapat token sarapan pagi kat situ.

Nasi Lemak Ayam berempah pulak kat depan SMK Tun Mamat di kedai makan 'PELADANG' kitorang panggil.. memang sodap! Tapi awal pagi lar.. kalau korang singgah kul 9-10 memang dapat saki baki rempah jer. Hikhik.. Nak2 kalau hari bekeje.. memang la cepat lakuuu.

Jom menge'teh' petang2... balik opis kalau ada masa.. singgah kedai mak teh.. berhampiran SMK TUN MAMAT jugak. Keda…

Rumah Peranginan Persekutuan - Federal Villa, Langkawi

Salam,
Hari ini mumy nak bagi sedikit info...mumy ni kalau bab bercuti semua nak berbajet! Janji bole jalannn..haahaa..tiket flight+hotel x sampai RM1,000 kott..So kesimpulannya, nak bercuti2 x semestinya kena ada banyak duit.. Yang penting bijak mengurus bajet yang ada..Hati mesti kena happy & tujuan utama  bercuti adalah untuk 'release tension'!!! huuhuu...
Kat sini mumy nak tunjuk korang hotel yang mummy check in @ Langkawi..khas utk kakitangan kerajaan..Jgn sia2kan kemudahan yang ada...Log on website nih : 
http://peranginan.bph.gov.my/

Di atas serba ckit, gambar2 yang di ambil ketika berada di Federal Villa...kadar yang dikenakan memang amat berpatutan.. so, ape kata korang cuba mohon kalau ada 'planning' nak bercuti di langkawi =)
Jenis2 bilik & Kadar utk semalam :- Bilik Suite RM 132.00
Bilik Deluxe RM 77.00
Bilik Standard RM 55.00

Beralamat di : Lot 1698, Pantai Tengah, Mukim Kedawang, 07000 Pulau Langkawi, Kedah Yang penting....kita ENJOY!
Mumy nab&…