Skip to main content

UpDaTe tentang anak2ku..

Assalamualaikum,

Dah lama x dok citer ttg kisah anak2 ku yang semakin membesar...bila tgk muka depa x caye..btol ke?aku yg mngandung&melahirkan..mcm x 'real' jek....ble igt2 semula..dugaan&kepayahan mengandungkan mereka..barulah, aku aku sedar..betol la!! aku yg lahirkan depa ber2..hikhikhik...

Mula dgn baby kecik ku dulu...

Raihana Nadeera lahir pada 26.09.2011 sekarang usianya 5 bulan 10 hari/ bersamaan 163 hari/ bersamaan dengan 23 weeks..heeheeh..mulanya rupanya begini..


Eh! ni gambar nadeera dlm peyot lg..
Gambar 1st day dia lahir ke dunia...

Update gambar pada blog ni ditulis...



Kebijaksaan nadeera sekarang :

1. Dah ketawa dgn kuat!
2. Meniarap since bulan lepas..laa ni dah angkat 'montot'..nak maju ke hadapan!
3. Dah pandai menggapai barang2 yg dekat dengan dia.. ADVANCE adik nih..
4. Pandai tengok org lalu lalang depan dia..Jgn la mummy dia lalu..memang kena 'panggil'...huuhuu
5. Macam nak makan pon yer gak..Sabo ye nak..lg beberapa hari adik genap 6 bulan, mummy bg adik   
    mamam puree..adik kna complete kn misi 'exclusive breastfeeding'.... ngeeeeeeeh

Tentang nabeela pulok...

Nabeela Raisya lahir pada 22 Jun 2010..kini telah berusia 1 tahun 8 bulan 14 hari/ 624 hari/ 89 minggu..heeheeh..

Gambar nabeela masa baby..dah banyak sangat2 dlm blog ni..tengok upe dia sekarang camno....





Gambar 2 hari lepas...dengan perut buncit+comot+tocang....anak sapo la ni??huuhuu

Kebijaksanaan nabeela :

1. Mula menuturkan pelbagai perkataan..terbaru.. "Kek,ambik,nak,susu,air,mam,mama,dada,ikan,embek"
    Extra careful kerana dia mudah ikut apa yg org tuturkan & buat..
2. Menggigit org no 1..adik pon jd mangsa!
3. Makan memilih...nak yg jenis mee ajer..
4. Minat pd buku tidak pd TV kecuali lagu2..biasa la budak2 mmg minat joget2 nih..
5. Suka diberi lebih perhatian drpd adiknya..hmmh...we all love kakak so much!
6. Pandai dengar arahan sekarang, dah faham ckp org..tu yg mummy suka..heeheeh! bole di harap 1 ari
    nanti..

Mummy harap anak2 mummy ni jd manusia yg berguna &dah besor nt baik2 ber2..xmo gado2 taw...

Heeheeh...happy always;-D

That's all....

Mummy Nabeela&Nadeera ;-)




Comments

Popular posts from this blog

TIPS LEGAKAN SAKIT TEKAK AKIBAT SELESEMA

Assalamualaikum,

Sokk sekk sokk sekk sokk sekk..hmmmmmmmh....[selesema daaa]

Dah seminggu kot menghidap selesema [org kata selesema juga slh satu cara penghapus dosa2 kecil..kalau kita bersabar la] Kali ni, kami sekeluarga diserang virus selesema + batuk serentak.. yg lbh parah ble mak & husben 'jatuh' demam...bole gtu ayat??? Aku demam gak..tp 1 mlm jek..

Dari hari Rabu minggu lps sampai arini... mula2 sakit tekak jer...Perit sgt ko.. gigih...aku meng'google'..tips2 melegakan sakit tekak...

Antara tips mudah yang boleh diamalkan untuk melegakan sakit tekak dan batuk selain dari mengambil ubat batuk yang diambil di klinik/farmasi adalah :

1) Air limau + Madu – Ambil segelas air suam dan campurkan dengan perahan jus limau nipis. Tambahkan sesudu kecil madu lebah. Kalau dapat madu lebah yang ori tu lagi bagus. Amalkan minum air limau ni 3 kali sehari.

2) Asam Jawa – Campurkan satu sudu asam jawa ke dalam segelas air. Kacau dan biarkan seketika kemudian tapiskan. Minum …

Jangan lupa singgah makan di Ledang a.k.a Tangkak

Assalamualaikum,

Kami sekeluarga bukan la jenis suka makan luar..tapi sejak 4 tahun menetap di daerah Ledang ni, aku 'spot' beberapa gerai makan 'especially' waktu sarapan dan minum petang yang memang famous amos lar. Feberet kami laki binik minum petang @ 'mengeteh' bersama...

Kalau lalu Tangkak waktu pagi.. korang akan perasan ROTI CANAI TERBANG berhampiran surau anjung batu. Selepas exit tol tangkak.. kalau ke arah pekan tu sebelah kiri driver. Heee.. memang mabeles roti canai dorang. Sampaikan sesape yang menginap di Mawwadah Inn pon akan dapat token sarapan pagi kat situ.

Nasi Lemak Ayam berempah pulak kat depan SMK Tun Mamat di kedai makan 'PELADANG' kitorang panggil.. memang sodap! Tapi awal pagi lar.. kalau korang singgah kul 9-10 memang dapat saki baki rempah jer. Hikhik.. Nak2 kalau hari bekeje.. memang la cepat lakuuu.

Jom menge'teh' petang2... balik opis kalau ada masa.. singgah kedai mak teh.. berhampiran SMK TUN MAMAT jugak. Keda…

Rumah Peranginan Persekutuan - Federal Villa, Langkawi

Salam,
Hari ini mumy nak bagi sedikit info...mumy ni kalau bab bercuti semua nak berbajet! Janji bole jalannn..haahaa..tiket flight+hotel x sampai RM1,000 kott..So kesimpulannya, nak bercuti2 x semestinya kena ada banyak duit.. Yang penting bijak mengurus bajet yang ada..Hati mesti kena happy & tujuan utama  bercuti adalah untuk 'release tension'!!! huuhuu...
Kat sini mumy nak tunjuk korang hotel yang mummy check in @ Langkawi..khas utk kakitangan kerajaan..Jgn sia2kan kemudahan yang ada...Log on website nih : 
http://peranginan.bph.gov.my/

Di atas serba ckit, gambar2 yang di ambil ketika berada di Federal Villa...kadar yang dikenakan memang amat berpatutan.. so, ape kata korang cuba mohon kalau ada 'planning' nak bercuti di langkawi =)
Jenis2 bilik & Kadar utk semalam :- Bilik Suite RM 132.00
Bilik Deluxe RM 77.00
Bilik Standard RM 55.00

Beralamat di : Lot 1698, Pantai Tengah, Mukim Kedawang, 07000 Pulau Langkawi, Kedah Yang penting....kita ENJOY!
Mumy nab&…