Skip to main content

Majlis Do'a Selamat, Akikah utk Nabeela & Cukur Jambul Nadeera

Salam,

Kali ni just a simple entry.. (asik simple & nk cepat jek kn??).

Pada 22 Januari 2012 yg lps, kami sekeluarga telah mengadakan majlis do'a selamat utk spupu sy yg mengandung 7 bln...sekaligus makcik sy buat 'house warming' rumah barunya, sy tumpang sekaki cukur jambul baby baru & akikah utk anak sulung (adik lom buat lg..kita wt satu2, Insyaallah..ada rezeki..mummy setlekn tahun ni jgk.) Majlis diadakan dirumah makcik sy..share2 bajet la..jimat..huuhuu..(KREDIT TO PUAN ZAHARAH BT HJ AFFAN kerana sudi berkongsi bajet,tempat dan masa utk wat kenduri same2). Puas hati kenduri kali ni..Alhamdulillah berjalan lancar..atok,makcik,spupu hubby,mak&abah mertua pon dtg walaupon x semua,kawan2 yg lama x jumpa, jiran dari Tangkak..jauh2 pon dtg, spupu2 & anak sedara kebanyakannya ada.

Alhamdulillah! Majlis berjalan lancar dan dipermudahkan Allah.Yg lebih dtgnya dr Allah..Yg kurang dtgnya dari kita sendiri...kami mohon ampun&maaf sekiranya ada terdapat cacat cela semasa majlis berlangsung.

Jom telek2..belek2 gambar kenangan adik semasa majlis cukur jambul berlangsung...=)

Kump Yaasin Wanita Kg Tahang Rimau, Segamat, Johor.

Buaian berendoi lend from kak Yana (wife abg ezam) dan dihias oleh mak long&mak rah.TQvm ;-)

With adik yg get ready utk di cukur botak!!!

Jelingan manja.....

Nadeera wif mak eyin.

Landing time ;)

Tok wan (mak hubby) also take part..

Sesi menggunting & mencukur rambut adik oleh ustazah dari YPK.

Adik yg dah mula rimassss

Bismillah......
X ketinggalan...pics atok&kakak..WAJIB!!! walaupon satu jek..sorry, today is not your day kakak..Makan nasi mcm x cukup nasi yer..??

Alhamdulillah, sampai dah hajat kami melaksanakan akikah utk Nabeela Raisya..Dah lepas juga hajat kami utk mencukur botak rambut baby 'tot' kami tuh..huuhuu...Semoga rezeki kami sekeluarga bertambah berkat & mudah..Do'akan juga kami sekeluarga bahagia selamanya..amiiin ;-)

Ikhlas dari hati..
Mummy beela & deera ;)







Comments

Popular posts from this blog

TIPS LEGAKAN SAKIT TEKAK AKIBAT SELESEMA

Assalamualaikum,

Sokk sekk sokk sekk sokk sekk..hmmmmmmmh....[selesema daaa]

Dah seminggu kot menghidap selesema [org kata selesema juga slh satu cara penghapus dosa2 kecil..kalau kita bersabar la] Kali ni, kami sekeluarga diserang virus selesema + batuk serentak.. yg lbh parah ble mak & husben 'jatuh' demam...bole gtu ayat??? Aku demam gak..tp 1 mlm jek..

Dari hari Rabu minggu lps sampai arini... mula2 sakit tekak jer...Perit sgt ko.. gigih...aku meng'google'..tips2 melegakan sakit tekak...

Antara tips mudah yang boleh diamalkan untuk melegakan sakit tekak dan batuk selain dari mengambil ubat batuk yang diambil di klinik/farmasi adalah :

1) Air limau + Madu – Ambil segelas air suam dan campurkan dengan perahan jus limau nipis. Tambahkan sesudu kecil madu lebah. Kalau dapat madu lebah yang ori tu lagi bagus. Amalkan minum air limau ni 3 kali sehari.

2) Asam Jawa – Campurkan satu sudu asam jawa ke dalam segelas air. Kacau dan biarkan seketika kemudian tapiskan. Minum …

Jangan lupa singgah makan di Ledang a.k.a Tangkak

Assalamualaikum,

Kami sekeluarga bukan la jenis suka makan luar..tapi sejak 4 tahun menetap di daerah Ledang ni, aku 'spot' beberapa gerai makan 'especially' waktu sarapan dan minum petang yang memang famous amos lar. Feberet kami laki binik minum petang @ 'mengeteh' bersama...

Kalau lalu Tangkak waktu pagi.. korang akan perasan ROTI CANAI TERBANG berhampiran surau anjung batu. Selepas exit tol tangkak.. kalau ke arah pekan tu sebelah kiri driver. Heee.. memang mabeles roti canai dorang. Sampaikan sesape yang menginap di Mawwadah Inn pon akan dapat token sarapan pagi kat situ.

Nasi Lemak Ayam berempah pulak kat depan SMK Tun Mamat di kedai makan 'PELADANG' kitorang panggil.. memang sodap! Tapi awal pagi lar.. kalau korang singgah kul 9-10 memang dapat saki baki rempah jer. Hikhik.. Nak2 kalau hari bekeje.. memang la cepat lakuuu.

Jom menge'teh' petang2... balik opis kalau ada masa.. singgah kedai mak teh.. berhampiran SMK TUN MAMAT jugak. Keda…

Rumah Peranginan Persekutuan - Federal Villa, Langkawi

Salam,
Hari ini mumy nak bagi sedikit info...mumy ni kalau bab bercuti semua nak berbajet! Janji bole jalannn..haahaa..tiket flight+hotel x sampai RM1,000 kott..So kesimpulannya, nak bercuti2 x semestinya kena ada banyak duit.. Yang penting bijak mengurus bajet yang ada..Hati mesti kena happy & tujuan utama  bercuti adalah untuk 'release tension'!!! huuhuu...
Kat sini mumy nak tunjuk korang hotel yang mummy check in @ Langkawi..khas utk kakitangan kerajaan..Jgn sia2kan kemudahan yang ada...Log on website nih : 
http://peranginan.bph.gov.my/

Di atas serba ckit, gambar2 yang di ambil ketika berada di Federal Villa...kadar yang dikenakan memang amat berpatutan.. so, ape kata korang cuba mohon kalau ada 'planning' nak bercuti di langkawi =)
Jenis2 bilik & Kadar utk semalam :- Bilik Suite RM 132.00
Bilik Deluxe RM 77.00
Bilik Standard RM 55.00

Beralamat di : Lot 1698, Pantai Tengah, Mukim Kedawang, 07000 Pulau Langkawi, Kedah Yang penting....kita ENJOY!
Mumy nab&…