Skip to main content

CEPATNYA MASA BERLALU!!!

Salam,

Menghabiskan hari2 terakhir cuti berpantang selama 3 bulan....

Dah beberapa minggu saya x menjenguk blog kesayangan ni..bkn apa, my hubby dah start cuti sbb pelatih2 kump 3 dah balik ke rumah masing2.So, tugas ku sbg wife+mummy..semakin bz..

Kami meluangkan masa untuk pulang ke kampung hubby..(My hubby ni ada 2 rumah yg perlu dikunjungi...1st umah atok yg membesarkan dia and 2nd of coz..umah my father&mother in law...yg jarak kedua2 umah terbabit kre2 setengah jam jauhnya....;-) )

Ini jadual beberapa minggu lepas.....

1st week of December : Umah my mother in law...
2nd week of Dec : Umah mak long saya di Kulai, Johor..sempat menyinggah Johor Premium Outlet!
Balik dr JB singgah umah atok hubby.
Skrg ni baru balik dari Tangkak..melawat 'teratak' kami...(masih cuti berpantang 3 bulan) So, saya masih stay@Segamat umah mak saya...

Bersama anak2 tercinta!!!

Adik yg kuat 'ngempeng'....

Bam~Bam adik sekarang!

"Daddy's little girl " tp dia ttp rindu mummy..masa mummy blk umah Tangkak dgn adik&daddy 3 malam.

Tiru gaya mummy mengepam! Bijak anak mummy nih...

Saya nak jugak mummy's milk!
Kerenah..dan keletah anak2 mummy yang semakin hari semakin mencuit hati...Kakak dah bole berkata2...sebut "dada" it's for daddy..."mama" it's for mummy..ok la tu kan...
Perkataan lain.."seeeeh" Terima Kasih la tu...
"nah" ble dia bg org brg...
"nak" ble dia mtk sesuatu...x lama lg mulut anak mummy ni mesti mcm bertih jagung kan?!

Adik sekarang dah pandai kenal orang...dah pandai senyum...dah pandai panggil orang klu xde orang teman dia..."ngeeeh.."

Aktiviti bersama keluarga..Jalan2 'cuci mata'..


~With my MOM~
Mummy x segan Nursing In Public...demi nadeera...kat JPO lg taw..huuhuu! 

Posing depan GAP..sblm menjengah masuk..

depan Butik GUESS plk ;-)

Johor Premium Outlet

Mummy, Daddy & Nabeela yg tdo...

Penjaga nabeela..heeheeh

Sedapnya dia tdo....x kisah ape yg berlaku kt sekeliling..hmmmh....niat kte nak bwk dia berjalan2..;-(


My BF Journey...
Jom tengok brape byk stok EBM yg aku 'sempat' wat utk nadeera selama 3 bulan bercuti niii..heeheeh..byk tu tdk ler...org 'RAJIN'..gtu ler...

Sebelum freezer 430 liter ku sampai...

Selepas...aik??nampak cam ckit jer? Xpe,jnji ckp..

My fren..Aisyah pinjamkan kt saya..sy lom mampu membelinya...Upload kt cni..sbg kenangan..mna tau,
kot2 xmrasa pakai FS lg ;-)

Semangat pakai FS!

Bergaya sungguh!!!

Lagi2...pembakar semangat...MLO storage bottles


My 'original' breastpump..Spectra 3...Happy to have this!

Hai, x cukup2 lg..klu bole...semua gambar nak upload kt cni...

PICS ni diambil ketika tunggu giliran nabeela untuk check up...1 thn 6 bulan sudah..anak mummy nih!
LOVE this picture...semoga 2 beradik ni akrab sampai akhir hayat!
Ok la, nak ending this entry..dgn harapan..hujan yg turun tak berhenti pd malam ini memberikan sejuta rahmat kepada mahkluk dimuka bumi ini...semoga peristiwa banjir tidak akan berulang lagi di Segamat, Johor. Amin.

Thanks for reading..

Mummy Nabeela & Nadeera ;-)

Comments

Popular posts from this blog

TIPS LEGAKAN SAKIT TEKAK AKIBAT SELESEMA

Assalamualaikum,

Sokk sekk sokk sekk sokk sekk..hmmmmmmmh....[selesema daaa]

Dah seminggu kot menghidap selesema [org kata selesema juga slh satu cara penghapus dosa2 kecil..kalau kita bersabar la] Kali ni, kami sekeluarga diserang virus selesema + batuk serentak.. yg lbh parah ble mak & husben 'jatuh' demam...bole gtu ayat??? Aku demam gak..tp 1 mlm jek..

Dari hari Rabu minggu lps sampai arini... mula2 sakit tekak jer...Perit sgt ko.. gigih...aku meng'google'..tips2 melegakan sakit tekak...

Antara tips mudah yang boleh diamalkan untuk melegakan sakit tekak dan batuk selain dari mengambil ubat batuk yang diambil di klinik/farmasi adalah :

1) Air limau + Madu – Ambil segelas air suam dan campurkan dengan perahan jus limau nipis. Tambahkan sesudu kecil madu lebah. Kalau dapat madu lebah yang ori tu lagi bagus. Amalkan minum air limau ni 3 kali sehari.

2) Asam Jawa – Campurkan satu sudu asam jawa ke dalam segelas air. Kacau dan biarkan seketika kemudian tapiskan. Minum …

Jangan lupa singgah makan di Ledang a.k.a Tangkak

Assalamualaikum,

Kami sekeluarga bukan la jenis suka makan luar..tapi sejak 4 tahun menetap di daerah Ledang ni, aku 'spot' beberapa gerai makan 'especially' waktu sarapan dan minum petang yang memang famous amos lar. Feberet kami laki binik minum petang @ 'mengeteh' bersama...

Kalau lalu Tangkak waktu pagi.. korang akan perasan ROTI CANAI TERBANG berhampiran surau anjung batu. Selepas exit tol tangkak.. kalau ke arah pekan tu sebelah kiri driver. Heee.. memang mabeles roti canai dorang. Sampaikan sesape yang menginap di Mawwadah Inn pon akan dapat token sarapan pagi kat situ.

Nasi Lemak Ayam berempah pulak kat depan SMK Tun Mamat di kedai makan 'PELADANG' kitorang panggil.. memang sodap! Tapi awal pagi lar.. kalau korang singgah kul 9-10 memang dapat saki baki rempah jer. Hikhik.. Nak2 kalau hari bekeje.. memang la cepat lakuuu.

Jom menge'teh' petang2... balik opis kalau ada masa.. singgah kedai mak teh.. berhampiran SMK TUN MAMAT jugak. Keda…

Rumah Peranginan Persekutuan - Federal Villa, Langkawi

Salam,
Hari ini mumy nak bagi sedikit info...mumy ni kalau bab bercuti semua nak berbajet! Janji bole jalannn..haahaa..tiket flight+hotel x sampai RM1,000 kott..So kesimpulannya, nak bercuti2 x semestinya kena ada banyak duit.. Yang penting bijak mengurus bajet yang ada..Hati mesti kena happy & tujuan utama  bercuti adalah untuk 'release tension'!!! huuhuu...
Kat sini mumy nak tunjuk korang hotel yang mummy check in @ Langkawi..khas utk kakitangan kerajaan..Jgn sia2kan kemudahan yang ada...Log on website nih : 
http://peranginan.bph.gov.my/

Di atas serba ckit, gambar2 yang di ambil ketika berada di Federal Villa...kadar yang dikenakan memang amat berpatutan.. so, ape kata korang cuba mohon kalau ada 'planning' nak bercuti di langkawi =)
Jenis2 bilik & Kadar utk semalam :- Bilik Suite RM 132.00
Bilik Deluxe RM 77.00
Bilik Standard RM 55.00

Beralamat di : Lot 1698, Pantai Tengah, Mukim Kedawang, 07000 Pulau Langkawi, Kedah Yang penting....kita ENJOY!
Mumy nab&…