Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2011

Part 2 : Nabeela is 1...

Salam,

Sik bercerita tentang info2...Sekarang nak citer perkembangan "baby" yang dah nak jadi kakak so soooon...kalau tengok pics dia kat sebelah...'how small?' tp sekarang, macam2 pandai..meniru gaya,perbuatan, cakap orang...kita marah dia...dia marah kita balik..budak2 zaman sekarang..memang kaya dengan DHA!!! Bijak...bijak...

So, far...dia dah 'mencuba' nak pakai kasut sendiri...pandai tengok cermin sambil nak sikat rambut yang ciput tu..Naps tengahari..kadang2 setengah jam jer (wat atok dia naik angin...) Paling bertuah..kalau dia naps dengan nyenyak sampai 2 jam! Indahnya dunia ku...

Bab makan, no hal..nabeela jenis makan apa sahaja yang sedap...favorite dia ayam!!! Ayam panggang madu pon dia 'belasah'..Gigi yang tumbuh sejak 6 bulan dah de 7 nak masuk 8 batang...semua dah membesar..banyak la makanan yang boleh dia kunyah&kuat jugak 'mengasah' gigi..Dia akan gigit mummy,daddy&atok dia aje...orang lain dia tak gigit.So, jangan risa…

Part 1 : Nabeela is 1...u'ol...

Assalamualaikum,

It's beeeeeeeen a long time x update blog..ini semua kerana kekangan masa&kerja yang menimbun kt opis..Xpe la..At least,aku ingat jugak nk buka blog ni..heehee ;-P

Nak bagitau..something yang aku rasa..."Wah! cepatnya masa berlalu"...Nabeela is 1 on 22nd Jun 2011..masih ingat lagi pengalaman melahirkan dia.Alhamdulillah...semuanya dipermudahkan oleh Nya. So, 3 Julai ni nak meraikan si kecik ni dengan bersedekah wat majlis makan2 jemput kawan2 dan 'baby2' kat nursery...Insyaallah.

2011 ni aku masih 'setia' dengan laman web babycenter.com... Al-maklum r..skrg baca tentang pregnancy&toddler pulak...Kat sini aku ade terbaca info tentang makanan yang membahayakan anak2 berumur 1 tahun.Semuanya terpulang pada ibu bapa..samada nak bagi atau tak..klu nak bagi jugak, pemantauan tu penting dan asalkan makanan tu x memudaratkan si kecil yerr...

Here we go.....

As your toddler grows, he'll be eager to sample food from your plate – and yo…

Masa begitu pantas!!

Assalamualaikum,

It's beeeeeeeen a long time x update blog..ini semua kerana kekangan masa&kerja yang menimbun kt opis..Xpe la..At least,aku ingat jugak nk buka blog ni..heehee ;-P

Nak bagitau..something yang aku rasa..."Wah! cepatnya masa berlalu"...Nabeela is 1 on 22nd Jun 2011..masih ingat lagi pengalaman melahirkan dia.Alhamdulillah...semuanya dipermudahkan oleh Nya. So, 3 Julai ni nak meraikan si kecik ni dengan bersedekah wat majlis makan2 jemput kawan2 dan 'baby2' kat nursery...Insyaallah.

2011 ni aku masih 'setia' dengan laman web babycenter.com... Al-maklum r..skrg baca tentang pregnancy&toddler...a little bit info tentang makanan yang membahayakan anak2 berumur 1 tahun.Semuanya terpulang pada ibu bapa..samada nak bagi atau tak..klu nak bagi jugak, pemantauan tu penting dan asalkan makanan tu x memudaratkan si kecil yerr...

Here we go.....
As your toddler grows, he'll be eager to sample food from your plate – and you'll be eager …