Skip to main content

Leesa Confine Mum

Salam,

Saya sendiri berpengalaman menggunakan set bersalin ni...memang ringkas tapi....sgt berkesan!! Sesuai untuk ibu2 yang suka berpantang cara moden&senang..



Set Bersalin Leesa Confine Mum

Set Premium (9 Produk + Beg Percuma)
Harga : RM 345.00 (SM & SS)

Set Bersalin Ini Mengandungi :

a. Prawan
b. Haruan
c. Minyak Telon
d. Ginger Cream
e. Body Contour Gel
f. Bengkung Correctuer
g. Cotet Emas Uncang
h. Tungku Herba

 
Set A (5 Produk)
Harga : RM 210.00 (SM & SS)

Set Bersalin Ini Mengandungi :

a. Prawan
b. Haruan
c. Minyak Telon
d. Ginger Cream
e. Body Contour Gel


 
Set B (6 Produk)
Harga : RM 255.00 (SM & SS)

Set Bersalin Ini Mengandungi :

a. Prawan
b. Haruan
c. Minyak Telon
d. Ginger Cream
e. Body Contour Gel
f. Bengkung Correcter


Mengenai Produk :

Set perawatan ibu bersalin Leesa Confine Mum adalah diformulasikan mengikut tradisi dan budaya masyarakat Malaysia yang mempercayai khasiat ikan haruan, halia dan herba-herba tempatan. Sangat praktikal, dengan cara penggunaan yang mudah serta tanpa bau yang memeningkan. Bermutu tinggi, selamat dan berkesan dengan Kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia.

Keterangan & Cara Penggunaan

Tablet Haruan
Membantu mempercepatkan penyembuhan
luka luar dan dalam, terutama luka jahitan faraj. Diambil 2 biji sebelah pagi sehingga sebulan, tempoh yang cukup untuk melegakan luka.


Tablet Prawan
Sebagai ‘ubat periuk’ untuk membantu menyihatkan rahim, mengecutkan peranakan dan menguatkan kembali badan selepas melahirkan.
Ambil 2 biji sebelah petang bermula hari ke 4 sehingga habis pantang 44 hari.

Ginger Cream
Membantu membuang dan mencegah masuk angin serta menghangatkan badan.
Sapu di dahi menggantikan pilis, atau mana-mana bahagian badan. Baik untuk dicampur minyak untuk berurut

Minyak Telon
Sapu di perut atau badan bayi untuk menghangatkan badan serta mencegah masuk angin.

Body Contour Gel
Membantu mengurangkan lemak dan selulit. Picit sebesar duit 20 sen dan sapu di perut, pinggang, pinggul dan paha sebelum berbengkung bagi merampingkan kembali badan. Basuh tangan dengan sabun selepas sapuan.

Bengkung Correctuer
Bengkung ikat yang sangat praktikal untuk membantu membentuk dan meramping, badan pinggang dan mengempiskan perut.

Cotet Emas Uncang
Minuman harian sepanjang berpantang untuk mengecutkan peranakan tanpa masalah urat dan rahim kembang serta memberi kesihatan dalam yang lebih baik.

Pek Tungku Herba

Rawatan bertungku tradisi yang mudah, dengan 5 herba di dalam pek cotton, dipanaskan secara stim lalu ditungku ke seluruh badan terutama perut.

Comments

Popular posts from this blog

TIPS LEGAKAN SAKIT TEKAK AKIBAT SELESEMA

Assalamualaikum,

Sokk sekk sokk sekk sokk sekk..hmmmmmmmh....[selesema daaa]

Dah seminggu kot menghidap selesema [org kata selesema juga slh satu cara penghapus dosa2 kecil..kalau kita bersabar la] Kali ni, kami sekeluarga diserang virus selesema + batuk serentak.. yg lbh parah ble mak & husben 'jatuh' demam...bole gtu ayat??? Aku demam gak..tp 1 mlm jek..

Dari hari Rabu minggu lps sampai arini... mula2 sakit tekak jer...Perit sgt ko.. gigih...aku meng'google'..tips2 melegakan sakit tekak...

Antara tips mudah yang boleh diamalkan untuk melegakan sakit tekak dan batuk selain dari mengambil ubat batuk yang diambil di klinik/farmasi adalah :

1) Air limau + Madu – Ambil segelas air suam dan campurkan dengan perahan jus limau nipis. Tambahkan sesudu kecil madu lebah. Kalau dapat madu lebah yang ori tu lagi bagus. Amalkan minum air limau ni 3 kali sehari.

2) Asam Jawa – Campurkan satu sudu asam jawa ke dalam segelas air. Kacau dan biarkan seketika kemudian tapiskan. Minum …

Jangan lupa singgah makan di Ledang a.k.a Tangkak

Assalamualaikum,

Kami sekeluarga bukan la jenis suka makan luar..tapi sejak 4 tahun menetap di daerah Ledang ni, aku 'spot' beberapa gerai makan 'especially' waktu sarapan dan minum petang yang memang famous amos lar. Feberet kami laki binik minum petang @ 'mengeteh' bersama...

Kalau lalu Tangkak waktu pagi.. korang akan perasan ROTI CANAI TERBANG berhampiran surau anjung batu. Selepas exit tol tangkak.. kalau ke arah pekan tu sebelah kiri driver. Heee.. memang mabeles roti canai dorang. Sampaikan sesape yang menginap di Mawwadah Inn pon akan dapat token sarapan pagi kat situ.

Nasi Lemak Ayam berempah pulak kat depan SMK Tun Mamat di kedai makan 'PELADANG' kitorang panggil.. memang sodap! Tapi awal pagi lar.. kalau korang singgah kul 9-10 memang dapat saki baki rempah jer. Hikhik.. Nak2 kalau hari bekeje.. memang la cepat lakuuu.

Jom menge'teh' petang2... balik opis kalau ada masa.. singgah kedai mak teh.. berhampiran SMK TUN MAMAT jugak. Keda…

Rumah Peranginan Persekutuan - Federal Villa, Langkawi

Salam,
Hari ini mumy nak bagi sedikit info...mumy ni kalau bab bercuti semua nak berbajet! Janji bole jalannn..haahaa..tiket flight+hotel x sampai RM1,000 kott..So kesimpulannya, nak bercuti2 x semestinya kena ada banyak duit.. Yang penting bijak mengurus bajet yang ada..Hati mesti kena happy & tujuan utama  bercuti adalah untuk 'release tension'!!! huuhuu...
Kat sini mumy nak tunjuk korang hotel yang mummy check in @ Langkawi..khas utk kakitangan kerajaan..Jgn sia2kan kemudahan yang ada...Log on website nih : 
http://peranginan.bph.gov.my/

Di atas serba ckit, gambar2 yang di ambil ketika berada di Federal Villa...kadar yang dikenakan memang amat berpatutan.. so, ape kata korang cuba mohon kalau ada 'planning' nak bercuti di langkawi =)
Jenis2 bilik & Kadar utk semalam :- Bilik Suite RM 132.00
Bilik Deluxe RM 77.00
Bilik Standard RM 55.00

Beralamat di : Lot 1698, Pantai Tengah, Mukim Kedawang, 07000 Pulau Langkawi, Kedah Yang penting....kita ENJOY!
Mumy nab&…