Skip to main content

Set Bersalin Ibu Ambar Kenanga

60 KAPSUL X 4 BOTOL
UNTUK DIMAKAN SELAMA 60 HARI.

TIDAK BOLEH DIAMBIL BERSAMA HERBA LAIN.

Satu (1) peket TUJU DARAH AK untuk pemakanan 3 hari dan pada waktu pagi sahaja. TUJU DARAH AK adalah makanan tambahan membantu untuk memulihkan, membersihkan dan mengeluarkan saki baki darah-darah kotor yang terselit dirahim sewaktu bersalin sekaligus mengecutkan rahim.

YA!!! ITU SAHAJA.. SANGAT RINGKAS DAN PENGALAMAN BERSALIN ANDA AKAN JADI LEBIH MENYERONOKKAN.

Harga :RM 200.00 (SM)/RM 220.00 (SS)- termasuk postage

Salam,

Kali ni kita baca pula tentang set bersalin ibu ambar kenanga...juga sesuai bagi wanita moden yang ingin berpantang secara ringkas tapi tetap mementingkan kesihatan..heeheeh ;-).Jom kita 'korek' keistimewaan produk ini...

Set Bersalin IBU Ambar bukan sahaja sesuai untuk Ibu-Ibu Bersalin Secara Normal atau Pembedahan tetapi juga untuk Wanita Keguguran kurang dari setahun sekiranya lebih dari setahun amalkan SET SAYYIDA  AMBAR agar sihat dalaman, mental & fizikal dan memudahkan proses kehamilan semula.

SBI Ambar menurut amalan pantang Timur Tengah yang mengambil rempah ratus seperti ketumbar, cengkih, kulit kayu manis, jintan hitam dan lain-lain untuk mengawal emosi kembali ceria & tenang, mengembalikan tenaga, menaikkan rahim, menguatkan badan wanita selepas bersalin atau keguguran dan memudahkan penyediaan kehamilan semula .
Bezanya ia mudah, ringkas dan tidak banyak produk yang perlu dimakan. Untuk 3 hari Pertama makan 3 produk sahaja iaitu AK IBU, TUJU DARAH & TUJU MEROYAN dan hari-hari seterusnya hanya makan 1 produk iaitu AK IBU sehingga habis. Kesemua Produk kami berbentuk kapsul sayur-sayuran mudah larut.

Cukup ke?? Jawapannya:  MEMANG CUKUP sebab setiap kapsul AK IBU  dirumus daripada 16 jenis rempah ratus yang mempunyai pelbagai khasiat& kebaikan untuk membaikpulih & menyihatkan kesihatan dalaman wanita bersalin atau keguguran.

Dan Secara Jujur, semasa dalam pantang siapa yang pernah habiskan produk yang dibeli? Kebanyakkan tidak & rasa bersalah! Jadi Apakata cuba SBI Ambar, pantang tetap pantang secara sihat cuma tak payah berparam, berpilis, tangas atau sengkak tetapi kesan pantangnya sama seperti berpantang secara tradisional Melayu/Jawa.
 Jangan risau pasal berat badan, perut buncit, angin badan, masalah meroyan dan rahim kerana anda pasti anggun, sihat, ceria & berseri selepas pantang. Ini adalah kerana TUJU DARAH berfungsi sama seperti bertangas atau bersengkak yang dipercayai membantu membaikpulih & menaikkan rahim tanpa perlu disengkak atau diurut .
Manakala TUJU MEROYAN pula dipercayai membantu mengecutkan batu meroyan & mengawal emosi  kembali ceria tanpa perlu berparam dan berplis. Dan AK IBU   pula membantu membuang angin badan, lebihan air dan menyihatkan badan selepas bersalin atau keguguran kembali anggun .
 
Nasihat kami kepada WANITA KEGUGURAN , bukan  Ibu-Ibu Bersalin sahaja yang layak menjaga diri mereka selepas bersalin. Wanita yang mengalami keguguran janin juga harus peka menjaga diri selepas mengalami keguguran tersebut Kenapa ?
Ini adalah disebabkan wanita keguguran  telah melalui proses yang sama seperti ibu-ibu yang mengandung hanya tidak sampai ketahap bersalin  seperti kebengkakan  rahim, perubahan hormon dan emosi.  Oleh yang demikian, penjagaan selepas keguguran amat penting untuk memudahkan proses kehamilan semula. Oleh itu, dengan mengambil SBI Ambar membantu  mengawal emosi,membaikpulih & menguatkan rahim  dan badan agar mereka boleh hamil semula tanpa sebarang tekanan. 

LARANGAN: SEMASA MENGAMBIL SET BERSALIN IBU AMBAR, DI LARANG MENGAMBIL SEBARANG PRODUK MAKANAN ATAU MINUMAN YANG BERASASKAN HERBA & AKAR KAYU!!!
BILA HARUS  MULA MAKAN?
 a.     Ibu Bersalin Normal boleh makan seminggu / 7 hari selepas bersalin dan/atau sekembali ke rumah;
b.        Ibu Bersalin Secara Pembedahan boleh mula makan seminggu / 7 hari selepas doktor benarkan makan makanan berat dan/atau sekembali kerumah; dan           
c.        Wanita Keguguran boleh mula makan secepat  mungkin.

Cara pengambilan produk SBI AK :
 1. UNTUK 3 HARI PERTAMA SAHAJA
WAKTU PAGI
    1. Makan dua (2) kapsul AK IBU , perut kosong atau selepas makan dengan segelas air suami
    2.   Selepas sarapan pagi makan dua  (2) kapsul TUJU DARAH sahaja.
WAKTU PETANG
Makan dua (2) kapsul TUJU MEROYAN dengan segelas air suam dan mesti makan dalam waktu yang ditentukan iaitu 5 petang sehingga 7 malam sahaja.
TUJU MEROYAN  MESTI DIMAKAN SEPERTI MENYOROK DI BELAKANG PINTU ( mengikut petua).
 WAKTU MALAM
Selepas makan malam atau sebelum tidur, makan dua (2) kapsul AK IBU dengan segelas air suam.
 UNTUK HARI-HARI SETERUSNYA
Makan dua (2) kapsul AK IBU pada waktu pagi dan malam seperti biasa sehingga habis .
 * SELEPAS HABIS PANTANG AMBIL SET SAYYIDA AMBAR UNTUK MEMBERI KESIHATAN DALAMAN DAN LUARAN BERTERUSAN.*

Ok..selamat mencuba... =)

Comments

Popular posts from this blog

TIPS LEGAKAN SAKIT TEKAK AKIBAT SELESEMA

Assalamualaikum,

Sokk sekk sokk sekk sokk sekk..hmmmmmmmh....[selesema daaa]

Dah seminggu kot menghidap selesema [org kata selesema juga slh satu cara penghapus dosa2 kecil..kalau kita bersabar la] Kali ni, kami sekeluarga diserang virus selesema + batuk serentak.. yg lbh parah ble mak & husben 'jatuh' demam...bole gtu ayat??? Aku demam gak..tp 1 mlm jek..

Dari hari Rabu minggu lps sampai arini... mula2 sakit tekak jer...Perit sgt ko.. gigih...aku meng'google'..tips2 melegakan sakit tekak...

Antara tips mudah yang boleh diamalkan untuk melegakan sakit tekak dan batuk selain dari mengambil ubat batuk yang diambil di klinik/farmasi adalah :

1) Air limau + Madu – Ambil segelas air suam dan campurkan dengan perahan jus limau nipis. Tambahkan sesudu kecil madu lebah. Kalau dapat madu lebah yang ori tu lagi bagus. Amalkan minum air limau ni 3 kali sehari.

2) Asam Jawa – Campurkan satu sudu asam jawa ke dalam segelas air. Kacau dan biarkan seketika kemudian tapiskan. Minum …

Jangan lupa singgah makan di Ledang a.k.a Tangkak

Assalamualaikum,

Kami sekeluarga bukan la jenis suka makan luar..tapi sejak 4 tahun menetap di daerah Ledang ni, aku 'spot' beberapa gerai makan 'especially' waktu sarapan dan minum petang yang memang famous amos lar. Feberet kami laki binik minum petang @ 'mengeteh' bersama...

Kalau lalu Tangkak waktu pagi.. korang akan perasan ROTI CANAI TERBANG berhampiran surau anjung batu. Selepas exit tol tangkak.. kalau ke arah pekan tu sebelah kiri driver. Heee.. memang mabeles roti canai dorang. Sampaikan sesape yang menginap di Mawwadah Inn pon akan dapat token sarapan pagi kat situ.

Nasi Lemak Ayam berempah pulak kat depan SMK Tun Mamat di kedai makan 'PELADANG' kitorang panggil.. memang sodap! Tapi awal pagi lar.. kalau korang singgah kul 9-10 memang dapat saki baki rempah jer. Hikhik.. Nak2 kalau hari bekeje.. memang la cepat lakuuu.

Jom menge'teh' petang2... balik opis kalau ada masa.. singgah kedai mak teh.. berhampiran SMK TUN MAMAT jugak. Keda…

Rumah Peranginan Persekutuan - Federal Villa, Langkawi

Salam,
Hari ini mumy nak bagi sedikit info...mumy ni kalau bab bercuti semua nak berbajet! Janji bole jalannn..haahaa..tiket flight+hotel x sampai RM1,000 kott..So kesimpulannya, nak bercuti2 x semestinya kena ada banyak duit.. Yang penting bijak mengurus bajet yang ada..Hati mesti kena happy & tujuan utama  bercuti adalah untuk 'release tension'!!! huuhuu...
Kat sini mumy nak tunjuk korang hotel yang mummy check in @ Langkawi..khas utk kakitangan kerajaan..Jgn sia2kan kemudahan yang ada...Log on website nih : 
http://peranginan.bph.gov.my/

Di atas serba ckit, gambar2 yang di ambil ketika berada di Federal Villa...kadar yang dikenakan memang amat berpatutan.. so, ape kata korang cuba mohon kalau ada 'planning' nak bercuti di langkawi =)
Jenis2 bilik & Kadar utk semalam :- Bilik Suite RM 132.00
Bilik Deluxe RM 77.00
Bilik Standard RM 55.00

Beralamat di : Lot 1698, Pantai Tengah, Mukim Kedawang, 07000 Pulau Langkawi, Kedah Yang penting....kita ENJOY!
Mumy nab&…