Skip to main content

welcome 2011..goodbye dear 2010 :'(

Salam blogger,

Tup...tap...tup...tap....

Dah 2011...cepatnya masa berlalu....2010 byk meninggalkan kenangan manis dan pahit bg aku...tp kita cite kisah2 manis dulu k...

Kenangan manis 2010...

~ Fresh..just born~



Nabeela Raisya bt Razman is born on 22nd Jun 2010...ni baru btol2 kenangan manis.Inilah tujuannya aku membina blog ni..supaya kenangan ni xkan hilang dlm memori atau diary hilang terbakar...huuhuu~~ So,nabeela...u r the 'sweetest' thing happen in my life..u've complete me as a woman!

Kenangan pahit utk dikenang....

 
:: Nabeela berusia 17 hari menghidap 'Pneumomia Sepsis' dugaan besar buat keluarga ku... ::
 
:: mummy temankan beela dlm wad SCN ::

:: Daddy bedungkan beela...masa ni dah beransur pulih... ::

:: Dlm incubator...xleh terdedah dgn udara yang tercemar ::

:: yayy! dpt kuar dr 'balang' kaca :-D ::


Ni lah..kenangan yang sukar padam dari ingatan sampai ble2....tp skrg Alhamdulillah..doktor dah sahkan nabeela is free from disease...Alhamdulillah.Kalau tgk dia skrg...semua org gerammmm...mcm xpercaya dia dulu pernah sakit..dan harapan utk kembali sediakala hanya 50-50.Harapan aku sgt tinggi utk dia..do'a x putus2...supaya dia sihat spt kanak2 lain & semoga aku dapat melihat dia berjaya 1 ari nanti...semoga beela menjadi insan yang berguna kepada keluarga,agama,bangsa dan negara....amiiin.

:: Nabeela ~ now ::

:: smile ::

:: skrg dah keletah..penat melayan..tp alhamdulillah beela skrg dah sihat ::

:: we called her 'bam~bam'..huuhuu ::

Fuh! 2011...macam2 harapan & impian...harap nabeela akan menjadi kanak2 yg riang,cerdik&sihat...aku pon ada impian utk keluarga ni...do'akan terlaksana...till here..c ya next post.

LoVe U;
~Lyna~

Comments

ira said…
salam dik....
anak awk ada masalah dgn paru2 ker??dari lahir ke dia mcmtu???
Alhamdulillah..sekarang dah recover..sembuh sepenuhnya..Bkn dari lahir,dia kna jangkitan masa umur 16 hari.1 bulan duk hospital...abiskan pantang kt hospital je :-(

Popular posts from this blog

TIPS LEGAKAN SAKIT TEKAK AKIBAT SELESEMA

Assalamualaikum,

Sokk sekk sokk sekk sokk sekk..hmmmmmmmh....[selesema daaa]

Dah seminggu kot menghidap selesema [org kata selesema juga slh satu cara penghapus dosa2 kecil..kalau kita bersabar la] Kali ni, kami sekeluarga diserang virus selesema + batuk serentak.. yg lbh parah ble mak & husben 'jatuh' demam...bole gtu ayat??? Aku demam gak..tp 1 mlm jek..

Dari hari Rabu minggu lps sampai arini... mula2 sakit tekak jer...Perit sgt ko.. gigih...aku meng'google'..tips2 melegakan sakit tekak...

Antara tips mudah yang boleh diamalkan untuk melegakan sakit tekak dan batuk selain dari mengambil ubat batuk yang diambil di klinik/farmasi adalah :

1) Air limau + Madu – Ambil segelas air suam dan campurkan dengan perahan jus limau nipis. Tambahkan sesudu kecil madu lebah. Kalau dapat madu lebah yang ori tu lagi bagus. Amalkan minum air limau ni 3 kali sehari.

2) Asam Jawa – Campurkan satu sudu asam jawa ke dalam segelas air. Kacau dan biarkan seketika kemudian tapiskan. Minum …

Jangan lupa singgah makan di Ledang a.k.a Tangkak

Assalamualaikum,

Kami sekeluarga bukan la jenis suka makan luar..tapi sejak 4 tahun menetap di daerah Ledang ni, aku 'spot' beberapa gerai makan 'especially' waktu sarapan dan minum petang yang memang famous amos lar. Feberet kami laki binik minum petang @ 'mengeteh' bersama...

Kalau lalu Tangkak waktu pagi.. korang akan perasan ROTI CANAI TERBANG berhampiran surau anjung batu. Selepas exit tol tangkak.. kalau ke arah pekan tu sebelah kiri driver. Heee.. memang mabeles roti canai dorang. Sampaikan sesape yang menginap di Mawwadah Inn pon akan dapat token sarapan pagi kat situ.

Nasi Lemak Ayam berempah pulak kat depan SMK Tun Mamat di kedai makan 'PELADANG' kitorang panggil.. memang sodap! Tapi awal pagi lar.. kalau korang singgah kul 9-10 memang dapat saki baki rempah jer. Hikhik.. Nak2 kalau hari bekeje.. memang la cepat lakuuu.

Jom menge'teh' petang2... balik opis kalau ada masa.. singgah kedai mak teh.. berhampiran SMK TUN MAMAT jugak. Keda…

Rumah Peranginan Persekutuan - Federal Villa, Langkawi

Salam,
Hari ini mumy nak bagi sedikit info...mumy ni kalau bab bercuti semua nak berbajet! Janji bole jalannn..haahaa..tiket flight+hotel x sampai RM1,000 kott..So kesimpulannya, nak bercuti2 x semestinya kena ada banyak duit.. Yang penting bijak mengurus bajet yang ada..Hati mesti kena happy & tujuan utama  bercuti adalah untuk 'release tension'!!! huuhuu...
Kat sini mumy nak tunjuk korang hotel yang mummy check in @ Langkawi..khas utk kakitangan kerajaan..Jgn sia2kan kemudahan yang ada...Log on website nih : 
http://peranginan.bph.gov.my/

Di atas serba ckit, gambar2 yang di ambil ketika berada di Federal Villa...kadar yang dikenakan memang amat berpatutan.. so, ape kata korang cuba mohon kalau ada 'planning' nak bercuti di langkawi =)
Jenis2 bilik & Kadar utk semalam :- Bilik Suite RM 132.00
Bilik Deluxe RM 77.00
Bilik Standard RM 55.00

Beralamat di : Lot 1698, Pantai Tengah, Mukim Kedawang, 07000 Pulau Langkawi, Kedah Yang penting....kita ENJOY!
Mumy nab&…