Skip to main content

Posts

Showing posts from 2011

HAPPY BIRTHDAY TO ME~~

Salam,
Heehee..short post..saje2 nak mencoret sesuatu tentang.."Today is my birthday!" Umorku bkn rahsia...heehee..I'm still young OK!

Aku tak mengharapkan big present or suprise birthday party...Cukup sekiranya, keluarga&rakan2 ku mendo'akan yg terbaik untuk ku serta memberikan segala galakan&sokongan terhadap apa jua pekara positif yg aku lakukan.

Best gifts in the world..is from Allah SWT..Anak2 ku Nabeela & Nadeera, Suamiku yang penyayang Razman, Ibuku yg melahirkan aku ke dunia Aftah dan segala rezeki yg Halal. Do'aku sempena hari kelahiranku.."Ya Allah, kurniakanlah kesihatan, kebahagiaan & kejayaan yg sebenarnya kepadaku dan keluargaku..di dunia serta di akhirat.." Amin.
Ikhlas dari hati, Mummy Nabeela & Nadeera.

CEPATNYA MASA BERLALU!!!

Salam,

Menghabiskan hari2 terakhir cuti berpantang selama 3 bulan....

Dah beberapa minggu saya x menjenguk blog kesayangan ni..bkn apa, my hubby dah start cuti sbb pelatih2 kump 3 dah balik ke rumah masing2.So, tugas ku sbg wife+mummy..semakin bz..

Kami meluangkan masa untuk pulang ke kampung hubby..(My hubby ni ada 2 rumah yg perlu dikunjungi...1st umah atok yg membesarkan dia and 2nd of coz..umah my father&mother in law...yg jarak kedua2 umah terbabit kre2 setengah jam jauhnya....;-) )

Ini jadual beberapa minggu lepas.....

1st week of December : Umah my mother in law...
2nd week of Dec : Umah mak long saya di Kulai, Johor..sempat menyinggah Johor Premium Outlet!
Balik dr JB singgah umah atok hubby.
Skrg ni baru balik dari Tangkak..melawat 'teratak' kami...(masih cuti berpantang 3 bulan) So, saya masih stay@Segamat umah mak saya...

Bersama anak2 tercinta!!!





Kerenah..dan keletah anak2 mummy yang semakin hari semakin mencuit hati...Kakak dah bole berkata2...sebut "dada&q…

sayang anak2 mummy...

Salam blogger..

Tak sempat nk welcome korang dgn new look..blog mummy nih..but still the same~~

Hari ni bz ckit..pi bank, bwk cik beela mkn @ mcD..Sorry xpat nk upload pics cik beela coz sy x bwk dig camera...yg ada cuma henpon camera ku yg xleh upload pics sbb kabel dh lama rosak :-( Penatnya...turunkan..naikkan cik beela dr car seat dia..haahaa..klu x bwk dia berjalan nt..atoknya x terlayan 2 org skali gus!
Aku berbangga krn telah mempunyai 2 org puteri yg comeyl..heehee..(sape lg nak puji anak kita..klu bkn kita mak nya..tp memuji tu biarlah berpada-pada spy org yg mendengar x meluat..;-P) Kakak beela kadang2 cemburu dengan kehadiran deera dlm hidupnya..beela kini berusia 1 thn 5 bln..x puas bermanja agaknya..Tapi, kami (as a parent) x pernah membezakan kedua2nya..kedua2nya ada keistimewaan masing2 dan bermakna dalam hidup kami.

Ni nak cter..pantang leka...beela akan pergi kpd adiknya..mula2 usap2, kiss adik..sy biarkan aje sbb sy xnak dia menganggap adiknya sbg 'musuh'..sa…

We need Food!

Salam blogger,

Hari ni xde nak cerita bab2 serius....

Kadang2 tekak ni rasa mcm2 nak makan...then, timbul la idea resepi yg mcm2 jgk..hahaha... Meh! tengok koleksi gambar resepi 'macam2 ada' ku....

Kek Coklat Kukus..
khas untuk birthday mak yg ke 63 tahun... ;))




Roti+Pizza...
resepi ni aku saja cuba2...kebetulan ada bahan2 dlm fridge..belasah jela..!






Puding Roti
Roti lg..aku mmg peminat roti! Aku cari resepi ni kat myresepi.com utk wat minum petang ;-P

That's all..next time upload lg pics favorite food saya..heeheeh..we need food...LOL!

Buah hati penggarang jantung ku..Kau lah racun..kau lah penawar ;-)

Salam blogger,

Hari ni berhajat nak post 2 entry..(kalau sempat la..coz mlm dh jd turn dady duk depan laptop...mumy tetap..and always layan anak2) Bukan mengeluh tau..

Ce baca tajuk kat atas tu..hakikat ibu muda (muda ke 26 thn???) yg dah mempunyai 2 org anak..sibuk melayan kerenah anak,ber'blogging',twitter and Facebook lagik!

Baru jap tadi (23/11/2011 lbh kurg kul 4 ptg) Kakak bangun dari tido menangis x berhenti2..bagi air xnak,peluk pon xnak..siap tukarkan diaper pon x senyap jgk..adik pon bangun..menangis jugekkk...huuuuh! Gue tension sudaaaa! Saya susukan adik..adik senyap...kakak lebih kuat meraung coz x pujuk dia..saya mati akal.
"Pe ke hal budak ni?Pe aku nak wat dgn dia ni?"
Luckily...atok wie dtg dgn Daris (anak buah..duk berdekatan dgn umah mak...)
Atok wie " kenapa bella???"
Bella senyap..nampak Daris trus senyum....aduhai! budak kecik ni....dah de perasaan...sedih,marah,gembira... ;)
Petang semalam saya melayan nabeela berjalan..xtau la bpe KM…